Meteen naar de inhoud

Over de competitie

wat is...

Sinds 2017 wordt jaarlijkse de Competitie Noord georganiseerd door maar een steeds groter wordende groep schietsportverenigingen en één stichting. Ons gezamenlijke doel is om laagdrempelige maar bovenal gezellige wedstrijden te organiseren waarbij je volop in de gelegenheid bent om kennis te maken met collega-schutters en verenigingen in je eigen regio en daarbuiten.

Sportief bezig zijn

Deelnemen

Deelnemen aan de Competitie Noord is eenvoudig. Ben je een sportschutter uit District 1 van de KNSA (provincies Groningen, Drenthe, Friesland of Overijssel), dan kun je jezelf aanmelden op onze website om een van de vele wedstrijden die wij organiseren mee te schieten.

Disciplines

Voor elk wat wils!

De Competitie Noord bestaat uit wedstrijden in verschillende disciplines. Zo worden er 12- en 50 meter KKG en KKK wedstrijden georganiseerd, maar ook 10- en 25 meter KKP zijn mateloos populair!

Kwalificatie

Kwalificatie-eisen

Om jezelf te kwalificeren voor Competitie Noord, dien je aan de volgende eisen te voldoen:

KKK/KKG 12 – 50 meter, 60 schoten, liggend en/of knielend
Minimaal 3 wedstrijden op een 12-meter baan, plus één wedstrijd op een 50-meter baan. Indien er aan meer wedstrijden wordt deelgenomen tellen alleen de 4 best geschoten wedstrijden.

KKP 10 – 25 meter, 40 schoten
Minimaal 4 wedstrijden. Indien er aan meer wedstrijden wordt deelgenomen tellen alleen de 4 best geschoten wedstrijden.

Twitter

Instagram

Facebook